Gluten içermeyen pratik ve sağlıklı yemek tarifleri. Glutensiz yaşam modelini hayatına katmak isteyen ve çölyaklılar için unsuz mutfak. Glutensiz, lezzetsiz demek değildir..
7 Kasım 2014 Cuma
GNOCCHI
Malzemeler
2 orta boy patates
yarım su bardağı glutensiz un
1 yumurta sarısı
tuz
su(haşlamak için)
Sos İçin
2 domates rendesi
1 kaşık zeytinyağı
Bi kaç dal fesleğen
HamurYapılışı
Patatesleri suda haşlayın..İsterseniz patateslerin kabuklarını soyup bir kaç parçaya bölün haşlayın daha kısa sürecek ve sıcakken kabukları soymak için uğraşmazsınız.
Haşlandıktan sonra patatesleri ezin, unun tamamını kullanarak yoğurun,içine bir tutam tuz ilave edin.Hamur pürüzsüz hale gelmeli,daha sonra hamuru parçalara bölüp rulo haline getirin ve 2cm uzunluğunda parçalar kesin.Kestiğiniz parçaların üzerinden, çatalın ucu ile hamuru hafif kendinize doğru çekin.Haşlanmış tuzlu suya hamurlarınızı atın.Hamurlarınız yüzeye çıkmaya başladığında pişmiş demektir,servis tabağına süzgeç yardımıyla alabilirsiniz..Üzerine rendelenmiş domates sosu ve peyniri ekleyebilirsiniz.
Sos yapılışı
1kaşık zeytin yağını tavaya alın rendelenmiş 2 domatesi ve fesleğeni içine atın 10 dakika pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok lezzetli görünüyor. Eline sağlık
YanıtlaSil