27 Kasım 2014 Perşembe

GLUTENSİZ İTALYAN EKMEĞİ (FOCACCIA)


Malzemeler
2 su bardağı glutensiz un
10 gr yaş maya(bir paketin 1/4)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
1 tutam çay kaşığı tuz

Üzeri için;
taze 2 dal biberiye
çeri domates
iri taneli tuz ve zeytinyağı
zeytin



YAPILIŞI
Un ve mayayı bir kasede karıştırın. Suyu tuzu ve zeytinyağını da karışıma ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar 1 dal biberiye ekleyerek karıştırın.Diğer yanda fırın tepsisini yağlayıp unlayın karışımı üzerine yayın ve 30-40dk. kadar üzeri el beziyle kapalı bekletin.
Mayalanan hamurun üzerine domates, kalan doğranmış biberiyeleri ve zeytini ilave edin. Son olarak zeytinyağı ve iri taneli tuzu serpin. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin...Afiyetler olsun...
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder