28 Kasım 2014 Cuma




GLUTENSİZ KAKAOLU ISLAK KEK

 Malzemeler

2 su bardağı glutensiz un
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı glutensiz kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya







Yapılışı
Şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine yağ, süt, kakao'yu ilave edip mikserle çırpın. Üzerine dökmek için karışımdan 1 bardak ayırın. Diğer karışımın içine un, kabartma tozu, vanilya ekleyip tekrar karıştırıp 180 derecelik ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk. pişirin. Kekinizin pişip pişmediğini anlamanız için kabaran kekin üzerine bıçak batırın, eğer bıçak lekesiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Pişen kekiniz çok soğumadan ayırdığımız sosu kekimiz üzerine döküyoruz.. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder