24 Kasım 2014 Pazartesi

FRANSIZ USULÜ SOĞAN ÇORBASI


Malzemeler
Yarım kilo soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
Kendi hazırladığımız et-sebze suyu
Tuz
Karabiber
Kaşar veya parmesan peyniri
Glutensiz ekmek


Yapılışı
Soğanları ince ince doğrayın.Ocağa tereyağını koyun,eridikten sonra doğradığımız soğanları ilave edip kavuralım.Daha sonra yarım kaşık glütensiz un ilave edelim.Hafif kahverengi olunca et suyunu ve 3 bardak su ilave edelim.Kaynadıktan sonra karabiber ve tuzu ilave edelim.Servis etmeden önce fırına dayanıklı kaselere boşaltıp ,ya dilimlenmiş ya da kare kare doğranmış kuru ekmeği çorbanın üzerine koyup üzerine peynir rendesini koyup 10 dakika ısıtılmış fırına verebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder