7 Kasım 2014 Cuma

BALKABAĞI ÇORBASI


Malzemeler
2 dilim balkabağı
1orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı su
karabiber
tuz







Yapılışı
Balkabağını, patates, havuç ve soğanı iri şekilde doğrayıp her biri yumuşayana kadar suda haşlayın.(Eğer düdüklü tencerede yapacaksanız 10 dakika yeterli)Sonra blendar kullanarak bütün malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.Tuz ve karabiber ekleyin..Süslemek için her servise 1 kaşık sek krema kullanabilirsiniz.
Not:Eğer kıvam size koyu gelirse üzerine istediğiniz kadar sıcak su ekleyip 10dk. kaynatabilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder